Blog 1 Kijkje in mijn keuken

Vers van de pers, mijn allereerste woonblog!

Met interieur bezig zijn vind ik geweldig om te doen.  Niet alleen bij anderen maar uiteraard ook in mijn eigen huis ben ik altijd bezig. Ook schrijven doe ik graag. Schrijven over mijn passie’s veelal interieur-styling en verder alles wat mij bezighoudt. Dat, is wat je kunt verwachten in de blogs die gaan komen.....

Dus eindelijk de stoute schoenen aangetrokken! Hier is hij dan, mijn allereerste blog!

Beginnende met een kijkje in mijn keuken… Veel leesplezier!

 

Zie deze mooie keuken? Dit is echt mijn droomkeuken en natuurlijk het hart van ons huis. Hier worden de meeste gesprekken gevoerd, eten we, lezen de krant en worden vele bakjes koffie gedronken.

Wellicht ben je deze al eens tegengekomen op één van onze socials. Altijd wanneer ik foto’s van onze keuken plaats op Facebook & Instagram krijg ik heel veel leuke reacties en vragen.

 

De meeste vragen die ik krijg gaan over de kleuren, en natuurlijk over de styling.

Toen we in de zomer van 2021 begonnen met de verbouwing/ uitbouw van ons huis draaide bijna alles om de keuken. Waar menig jonge vrouw precies wist hoe haar trouwjurk er later uit moest zien, was dat bij mij altijd al dé droomkeuken! Het liefst wilde ik een keuken met echt houten frontjes en een aanrechtblad van natuursteen, echter ben ik daar heel snel op terug gekomen. Niet alleen bleek het een flinke kostenpost te zijn, ook was het qua onderhoud niet het meest ideaal, al helemaal niet voor ons gezin met pubers. In een keuken moet geleefd worden. Het werd dus een soort look a like, maar zeker niet minder mooi.

Het is juist precies de sfeervolle keuken geworden die ik voor ogen had. Met een dik aanrechtblad inclusief ribbelrand, hout kleurige frontjes, stoere metalen grepen en een lekker groot fornuis met schouw.

 

 

Dus ook met een lager budget, kun je een geweldige sfeer neerzetten. Je hoeft hiervoor geen groot huis. Als je maar de juiste basiskleuren kiest en dat combineert met stoere accessoires.

Soms zijn bepaalde plannen boven je budget, maar met een beetje creativiteit lukken sommige dingen toch en haal je er nog veel meer voldoening uit. Ook met accessoires werkt dat zo.

Neem bijvoorbeeld een oude schaal, die kun je gemakkelijk met alle seizoenen mee stylen. Zo heb je dus altijd wat nieuws op tafel voor een eenmalige uitgave. Ze zijn tijdloos en passen in elk interieur.

 

 

 

 

Hier bv een schaal met mosballen, leuk voor het najaar! Onze schalen vind je hier

 

 

Kleur op de muur:

Voor de kleuren op de muur hebben we gekozen voor ‘putty’ van het merk Painting the Past, en dan de ultra matte variant. Het mooie van deze kleur is dat gedurende de dag, door het daglicht de muur steeds een andere tint heeft. En alle meubelen, accessoires hier perfect op uitkomen. Ook hebben we alle plinten in dezelfde kleur als de muur geverfd. Hierdoor wordt het een éénheid en hou je het rustig. Zie het verschil op onderstaande foto's! #Tip

 

Kleur deuren & kozijnen:

Voor de deuren en de kozijnen hebben we gekozen voor Ral kleur 7021 en dan ook weer de matte variant. De deuren en kozijnen kregen dezelfde kleur, ook hierdoor wordt het een heel rustig geheel.

  

Zo, dit was dan mijn eerste blog. Ik hoop dat je het met plezier hebt gelezen, en er inspiratie uit kunt halen. Bedankt voor het lezen en tot het volgende blog. 

Groetjes Froukje

 

© 2015 - 2024 Froedel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel